Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

27.10.2021.

Javnoj ustanovi Priroda Šibensko-kninske županije uručen ugovor o sufinanciranju projekta "Turistička valorizacija Kanala sv. Ante u Šibeniku – II.faza"

Još jednom uspješnom prijavom na Javni poziv za sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini Javna ustanova Priroda Šibensko-kninske županije osigurala je  3.194.744,04 kuna za sufinanciranje projekta ,,Turistička valorizacija Kanala sv. Ante u Šibeniku – II.faza’’. Ministrica Regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak danas je na tvrđavi Barone uručila ravnateljici Javne ustanove Priroda Šibensko-kninske županije Aniti Babačić Ajduk ugovor o sufinanciranju. Nositelj projekta je Javna ustanova Priroda Šibensko kninske županije, a partneri su Šibensko – kninska županija, Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije i Turistička zajednica Šibensko – kninske županije

Cilj projekta ,,Turistička valorizacija kanala Sv. Ante u Šibeniku – 2. faza” je očuvanje biološke i krajobrazne raznolikosti, povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta te unaprjeđenje turističkog i gospodarskog potencijala značajnog krajobraza Kanal – Luka u Šibeniku i ekološke mreže Natura 2000 Ušće Krke kroz uređenje, opremanje i kreiranje sadržaja posjetiteljskog centra kako bi se doprinijelo održivom društvenom i gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini.

Ovaj projekt nastavak je projekta „Turistička valorizacija kanala sv. Ante u Šibeniku – 1. faza“ koji je od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU proglašen trećim najuspješnijim lokalnim EU projektom u Hrvatskoj u razdoblju od 2012. – 2014. godine, što je dokaz mogućnosti replikacije rezultata budući da projekt kao primjer dobre prakse može poslužiti kao ishodište za nove slične projekte na lokalnoj razini diljem RH. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt je vrijedan 26.554.752,95 kuna, od toga je iz fondova Europske unije bespovratno odobreno 19.633.561,16 kuna, a ostatak se sufinancira najvećim dijelom iz proračuna Šibensko- kninske županije. Projekt sufinanciraju i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjima i drugim zaštićenim dijelovima prirode Šibensko-kninske županije, Turistička zajednica Šibensko – kninske županije i Javna ustanova Razvojna agencija.

Projekt se provodi u okviru poziva za  Promicanje održivog razvoja prirodne baštine kroz Operativni program  Konkurentnost i kohezija  (2014.-2020.).