Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Značajni krajobraz Kanal - Luka

Kako stići (Prijedlog obilaska)

Prijedlog obilaska
  1. Šetnja, trčanje ili biciklizam duž jugoistočne obale Kanala sv. Ante po šetnici dugoj 4,4 km s koje se pružaju nezaboravni pogledi na grad i kanal. Do šetnice se može doći iz uvale Škar, blizu tvrđave sv. Nikole ili iz uvale Panikovac u Šibenskom zaljevu. Za obilazak staze u jednom smjeru laganom šetnjom, uz nekoliko stanki, potrebno je oko 2 sata.
  2. Tek kilometar udaljeno od Šibenika, u atraktivnom ambijentu, nalazi se neveliko penjalište za deep water soloing. Najpogodnije su stijene ispod vidikovca na šetnici do kojih se najlakše dolazi preko pristaništa ispod špilje sv. Ante.
  3. Slobodno penjanje tek jedna je od aktivnosti kojom se ovdje možete baviti. Uz maleno pristanište ispod špilje sv. Ante, nalazi se 5 uređenih penjačkih smjerova visokih 10-ak metara. Do penjališta možete doći morskim putem ili šetnicom.
  4. Nezaboravan krajolik u značajnom krajobrazu Kanala-Luka u Šibeniku ćete najljepše doživjeti rekreacijom morskim kajakom.
  5. Ne propustite posjetiti Tvrđavu sv. Nikolenajimpresivniju pomorsku utvrdu Mediterana, ponosnog morskog čuvara Šibenika i UNESCO-ov biser u zaštićenom prirodnom području Kanala sv. Ante u Šibeniku. Tvrđavu se može posjetiti isključivo u organizaciji Javne ustanove Priroda Šibensko-kninske županije, brodom koji polazi sa šibenske rive. U cijenu su uključeni prijevoz brodom, ulaznica za tvrđavu, pratitelj na brodu i tvrđavi, razgledavanje tvrđave uz višejezični multimedijalni vodič.

 

Značajni krajobraz Kanal-Luka karta